+huset
 
Velkommen
 
Om +huset
 
Bæredygtighed & lavenergi
 
Arkitektur & teknik
 
Billeder & tegninger
 
Weblog
 
Samarbejdspartnere
• Oversigt samarbejdspartnere
 
Links & litteratur
 
Kontakt
 

Samarbejdspartnere


KnaufDanogips A/S
Teknisk konsulent Flemming Søndergaard

Knauf-koncernen er en af Europas førende gips-producenter, med 200 fabrikker og værker i mere end 35 lande, og med mere end 20.000 ansatte til produktion, udvikling og forskning.
Knauf producerer en lang række gipsprodukter til bl.a. byggeindustrien, og deres forsknings- og udviklingsafdelinger sikrer en fortsat strøm af innovative og gennemtestede kvalitetsprodukter - bl.a. fra fabrikken i Hobro.

Da jeg samtidig i en årrække har haft forskellige samarbejder med teknisk konsulent Flemming Søndergaard fra KnaufDanogips, var det derfor naturligt for os, at spørge KnaufDanogips om de ville deltage med deres viden og en række af deres produkter i udviklingen af +huset.

Flemming Søndergaard har gennem de seneste mange år kørt landet rundt og assisteret arkitektfirmaer med at projektere kvalitets-løsninger med gips, og der findes næppe nogen person i Danmark der ved mere om gips og dets muligheder end Flemming Søndergaard.
I fællesskab fandt vi frem til de produkter der kunne understøtte vores ønske om et bæredygtigt ultralavenergihus, og ikke mindst fandt vi frem til muligheden for at indarbejde de nye epokegørende PCM-baserede gipsplader.

PCM-gipsplader, de såkaldte Knauf PCM Smartboards, er resultatet af et intensivt udviklingsprojekt mellem Knauf og den store tyske koncern BASF, og så ny at den indtil nu kun anvendt i nogle få forsøgs- og udviklingsbyggerier i Tyskland.
Det er en gipsplade der udnytter alle fordelene ved let byggeri, og samtidig gør det muligt at lagre passiv solvarmeenergi som vi kender det fra tungere bygningselementer som f.eks. teglmure og betonvægge. En 15 mm Smartboard-gipsplade kan akkumulere lige så meget varme som en 120 mm teglvæg!
Smartboards reducerer altså energiforbruget samtidig med at det skaber et stabilt og komfortabelt indeklima.

Vi er begejstrede og meget stolte over at vi, med en betydelig indsats fra KnaufDanogips og Flemming Søndergaard, nu bliver det første byggeri i Danmark der kan præsentere og drage nytte af Smartboard-gipspladerne.

Ud over Smartboards, så anvendes der i +huset desuden almindelige gipsplader, gulvgipsplader, loft-gipsplader, akustik-loftgipsplader, vådrumsgipsplader, vindspærre-cementplader og gipsplader der spiller musik - de såkaldte Soundboards. Tilsammen bliver det mere end 1.000 m2 - eller ca. 14 ton gips.

Ud over den hurtige, engagerede og effektive service man altid får hos KnaufDanogips, er vi meget glade for at samarbejde med en virksomhed der tager miljø og arbejdsmiljø alvorligt. Virksomheden er ISO 14001-certificeret og har en aktiv miljø- og arbejdsmiljømæssig politik, og har samtidig en velfungerende og effektiv retur- og genbrugsordning af deres egne produkter.

Vi vil hermed gerne takke Flemming Søndergaard og hans kolleger i Hobro, samt Knauf-koncernen i Tyskland, for at stille deres produkter og viden til rådighed for os, og for at tage så helhjertet del i vore bestræbelser på at udvikle et nyt miljøvenligt og bæredygtigt lavenergihus.

For kontakt og yderlig information:

Knauf Danogips A/S
Teknisk konsulent Flemming Søndergaard
Kløvermarksvej 6
9500 Hobro

Tlf.: 9657 3000


Mail: fs@knaufdanogips.dk

Hjemmeside: www.knaufdanogips.dk

Knauf PCM Smartboard brochure her
Knauf PCM Smartboard datablad her

BASF PCM Micronal information her