+huset
 
Velkommen
 
Om +huset
 
Bæredygtighed & lavenergi
 
Arkitektur & teknik
 
Billeder & tegninger
 
Weblog
< forrige
- tilbage til weblog
 
Samarbejdspartnere
 
Links & litteratur
 
Kontakt
 

14. april 2009
Tæthed og hektisk aktivitet

Husbyggeriet nærmer sig nu sin afslutning, og det bevirker bl.a. at op til 11 håndværkere har arbejdet i huset på samme tid!!! Det voldsomme aktivitetsniveau har også betydet at jeg selv har haft travlt med at svare på spørgsmål, og dermed også mindre tid til at opdatere hjemmesiden - det beklager jeg.
Vi har lavet den afsluttende blower-door tæthedstest, og den viste et formidabelt resultat.


Der bliver nedlagt gulvvarme under trægulvene. Gulvvarmeslangerne ligger i aluminiumsbakker lagt ned i spor i bløde isolerende træfiberplader. Ovenpå kommer der et fibergipslag, akustikgummi og trægulv.Gulvvarmeslangerne løber fra teknikrummet og ud under gipspladerne til venstre. Slangerne til højre dækkes af slidlag og gulvfliser.Ovenpå gulv-gipsen udlægges en 3 mm naturgummi-dug til effektiv dæmpning af trinstøj, og for samtidigt at give et let fjedrende gulv. Ovenpå gummilaget udlægges trægulvet flydende - i vores tilfælde er det oliebehandlet Ask. Jeg har ikke tidligere erfaringer med gummi-underlaget, men efter de første trin på gulvet er der noget der tyder på at det er ekstremt effektivt og behageligt!


Vægfliserne er kommet op. På gulvet ses den sorte vådrums-membran, og afløbsrenden under bruseafsnittet. Fliserne er de samme på væg og gulv - 60x60 cm.Troldmanden Niels siger han ved nøjagtigt hvor hver enkelt ledning skal hen !!!!!Til højre holder Rasmus styr på alle rør og slanger, og til højre er der endnu plads til Johns ventilationsanlæg der kommer sidst på ugen.Vi har lavet 3. og afsluttende tæthedstest, og den viste til vores store begejstring, at huset er ekstremt tæt. Tæthed er vigtigt for at ventilationsagregatet og varmegenvindingen kan arbejde optimalt, og dered spare energi til opvarmningen, og skabe et godt indeklima.
Målingerne viste at vi havde en tæthed på 0,22 liter pr. sekund pr. m2 - det er 7½ gange bedre end lovkravet og dobbelt så godt som kravet til passivhuse - de 0,22 kan også udtrykkes som en infiltration på 0,3 gange i timen.
Tæthedstester Vivi mener at det bringer os godt ind i top 3-4-5 over de tætteste huse i Danmark. Et stort skulderklap til håndværkerne og deres omhyggelighed!!!!Tætheden testes ved at lade en stor ventilator etablere et under- og overtryk der svarer til at huset rammes af vindstyrke "orkan" på alle 4 facader, og taget - på samme tid. Under disse forhold har vi en utæthed i hele huset, på hvad der svarer til et hul på godt 4 cm i diameter.Udenfor er listebeklædningen af oliebehandlet gran kommet op. Stålsøjlen blive erstattet af søjle i gran.I stuen er der kommet akustikloft op, og samlingerne er spartlet.


Og sådan ser det ud når det er malet, og afdækningspappen kommer af. Det begynder at lige noget.Et kort nostalgisk tilbageblik på hvordan det så ud før jul - og før de nye håndværkere kom til.
HURRA for Henrik og Hans.Og et kig hen mod køkkenet. På gavlvægen laves et langt arbejdsbord, mens der ud for slangerne til venstre kommer en køkken-ø. De 3 nicher til højre er henholdsvis dør til terrasse, niche til køleskab og ovn, og endelig er der gennemgang til entré.

Vi forventer at håndværkerne nu er ude af døren om 2½-3 uger.

Se tidligere billeder her