+huset
 
Velkommen
 
Om +huset
 
Bæredygtighed & lavenergi
 
Arkitektur & teknik
 
Billeder & tegninger
 
Weblog
> næste
< forrige
- tilbage til weblog
 
Samarbejdspartnere
 
Links & litteratur
 
Kontakt
 

5. februar 2009
Installationer opstartet

Efter godkendt trykprøvning bliver der opsat de forskellige skillevægge. Samtidig opstarter monteringen af installationer - el, vand, varme og ventilation.
I første omgang er det ventilation og el der monteres.


Det træskelet der kaldes "installations-laget" er nu monteret uden på dampbremsen. Her skal alle tekniske installationer føres inden der monteres gips og blæses isolering ind. Installationslaget er ca. 120 mm.Der føres ventilation ud til alle rum. I opholdsrum blæses der frisk luft ind, mens den "forurenede luft suges ud i køkken, entré og badeværelse. På den måde sikrer man at der hele tiden er en luftbevægelse fra de tørre rum og ud mod de fugtige. Der føres selvstændige slanger ud til hver eneste ventil - på den måde sikres der fuld kontrol med den enkelte installation, og derudover nedsættes støjniveauet ganske betydeligt i forhold til traditionelle rørføringer med en hovedkanal og sideafgreninger. Denne form for slanger er også betydeligt nemmere at rengøre - en forudsætning for en ren lufttilførsel.


De tværgående skillevægge er nu oppe, og her fås et kig fra entréen gennem badeværelse, soveværelse, kontor og børneværelse, og ned til den nederste terrassedør med udsigt over markerne.