+huset
 
Velkommen
 
Om +huset
 
Bæredygtighed & lavenergi
 
Arkitektur & teknik
 
Billeder & tegninger
 
Weblog
>næste
< forrige
- tilbage til weblog
 
Samarbejdspartnere
 
Links & litteratur
 
Kontakt
 

23. januar 2009
Dampbremse og 1. trykprøvning

Hele huset er nu beklædt med dampbremsen indvendigt. Dampbremsen er lavet af armeret papir, og diffussionsåben så huset kan ånde. Der laves herefter den første del-trykprøvning hvor huset blæses op med et overtryk for at afsløre eventuelle utætheder. Utætheder medfører kuldebroer der igen betyder øget energispild.


Lige nu minder det hele om et stort party-telt.



Søren tætner rundt i dørhullet. I døre og vinduer udføres der traditionel dampspærre i plastic. Alle samlinger tapes grundigt - også overgangen ned mod betongulvet.


Igennem det klare plastic kan man se hør-tætningen i lysningerne. Damspærren tapes tæt op på vindueskarmen, og føres helt ind i en not hvor gipspladen til sidst kommer og klemmer den fast.


Den specielle dør med den indbyggede ventilator er monteret i terrassedøre i badeværelset. Ventilatoren kan lave et kontrolleret overtryk i huset, og kan afsløre om der er ukendte utætheder. Tætheden er meget afgørende for at få et lavt energiforbrug, og derfor laver vi 3-4 tests gennem forløbet.
Næste gang der testes er "installationslaget" monteret - og der skal testes for både over- og undertryk. Til den tid får vi det første fingerpeg om husets endelige tæthed.