+huset
 
Velkommen
 
Om +huset
 
Bæredygtighed & lavenergi
 
Arkitektur & teknik
 
Billeder & tegninger
 
Weblog
> næste
< forrige
- tilbage til weblog
 
Samarbejdspartnere
 
Links & litteratur
 
Kontakt
 

15. januar 2008
Der isoleres, og facadebeklædningen nærmer sig færdiggørelse.

Da der var en række fejl i de tag- og vægelementer der blev leveret, har det været nødvendigt at udtage en del af den isolering der oprindeligt sad i elementerne da de blev leveret på byggepladsen.
Det har herefter været praktisk at fore hele huset med en osb-plade inden vi igen blæser træfibergranulatet ind i vægge og tag.


Det er efterhånden muligt at få et indtryk af den færdige facade.Bærejern til den faste solafskærmning er blevet monteret. Herpå bliver der sat trælameller i akacietræ - samme træsort som facadebeklædningen.


Indenfor er isoleringen midlertidig taget ud af loftkonstruktionen. De 2 krydsende lag af konstruktionstømmer er tilsammen ca. 45cm, og når der er monteret en osb-plade bliver hulrummet igen blæst op med træfiberisolering. Herpå monteres så alle installationer og der laves endnu et træskellet på 15 cm inden der monteres gipslofter. Ialt er der 60 cm isolering i taget.Her ses opbygningen i ydervæggen: 3 krydsende træskelet-lag. Når de er blæst op med isolering monteres osb-plade og dampbremse hvorefter der monteres et 4. skelet-lag og gipsplader, så den samlede isoleringstykkelse kommer op på 50 cm, og den samlede ydervægstykkelse når op på 65 cm.Hele huset fores nu indvendigt med en osb-plade inden de nu hule konstruktioner i ydervæg og tag igen blæses op med isolering.Her ses træfiberisoleringen i en ydervæg. Til venstre ses isoleringen monteret som måtter - som vi kender det fra f.eks. Rockwool-måtter. Til højre ses træfiberisoleringen som den ser ud når den er blæst ind som granulat.