+huset
 
Velkommen
 
Om +huset
Mål
Grunden
Lokalområdet
• Navnet
 
Bæredygtighed & lavenergi
 
Arkitektur & teknik
 
Billeder & tegninger
 
Weblog
 
Samarbejdspartnere
 
Links & litteratur
 
Kontakt
 

Om +huset

Baggrunden

For to år siden voksede vores familie fra 2 til 3, og det blev den afgørende anledning til at realisere en drøm om at bo i et sundt og moderne hus, med afklaret arkitektur, lavt energiforbrug og minimal påvirkning af miljøet.

Da vi undersøgte markedet blev det hurtigt klart, at der er en del tilbud om almindeligt lavenergibyggeri - Lavenergiklasse 2. Der var kun ganske få tilbud om huse i Lavenergiklasse 1 eller som passivhuse - og slet ingen der samtidig kunne opfylde vores ønsker og krav til arkitektur og bæredygtighed.

Vi havde tidligere talt om at tegne og bygge et hus der var skræddersyet til vores familie, og kunne give os 100% indflydelse på alle valg og prioriteringer indenfor både arkitektur og bæredygtighed.
Da jeg arbejder som bygningskonstruktør på en større arkitekttegnestue, har jeg visse forudsætninger mht. byggeteknik og -konstruktioner, og det var det derfor nærliggende at kaste sig ud i at tegne, udvikle og projektere huset selv - så det gjorde vi.

Det har fra starten været ønsket at inddrage så mange kompetencer og eksperter som muligt, og da der hurtigt kom positive og opmuntrende reaktioner på vores initiativ, blev vi sikre på at vi ville gennemføre byggeriet med meget høje krav til både arkitektur, lavenergi og bæredygtighed.

Vi havde et overfladisk kendskab til Andelssamfundet i Århus - en stor bebyggelse på 85 boliger i landsbyen Hjortshøj, lidt uden for Århus. Her har man i 20 år været bannerførere for et bæredygtigt byggeri, social nærhed og ansvarlighed – et sprællevende laboratorium for beboelse på bæredygtige præmisser.
I starten af 2007 blev vi opmærksomme på at man var ved at samle en gruppe familier der kunne gå sammen om at købe en ny udstykning af Århus Kommune, og dermed blev det pludseligt muligt at kombinere ønsket om et bæredygtigt energirigtigt hus, med ønsket om at bo i nogle inspirerende og kreative sociale rammer.

I efteråret 2007 lykkedes det vores lille gruppe at købe jorden af Århus Kommune, og efterfølgende har vi byggemodnet den mark vi overtog, så den kunne blive klar til udstykning og i alt 24 nye enfamiliehuse baseret på lavenergi og bæredygtighed.

Alle husene er individuelle ejerboliger, men vi indgår som grundejerforening og enkeltpersoner i Andelssamfundet i Hjortshøj, og kommer dermed til at være fortsættelsen af alle de eksperimenter og udviklinger indenfor bæredygtigt byggeri og vedvarende energi der er foregået i bebyggelsen over de sidste 20 år.
Dette har blot motiveret os yderligt til at udvikle et bæredygtigt super-lavenergihus, og dermed også formet det endelige resultat af +huset.

Læs mere om målet, grunden, lokalområdet og navnet